Tuesday, February 12, 2013

debaran minggu pertama berpraktikum...

Assalammualaikum...
dah tiba masanya aku mulakan langkah berpraktikum di sekolah pilihan... ni aje yang paling dekat ada dekat dengan rumahku syurgaku.. SMK Ayer Puteh Kemaman.. kalau driving.. ambik masa dalam lebih kurang 20 minit jugak tapi yang best nya sbb tak ada traffic lights... yee haaaa....agak gugup dan nervous jugak walaupun dah ada pengalaman mengajar sebelum ni.. tapi bila kita dah ada ikhtisas... lagi tinggi cabarannya...

sambutan maulidur rasul peringkat sekolah
bila datang melapor diri di sekolah pada minggu pertama.. semua mata tertumpu padaku.. rasanya buka sebab rupaku yang sederhana lawa ni.. alhamdulillah dengan ciptaan Allah berikan.. tapiiii.... muka baru... eh, cikgu baru posting ke? hehheehhe... sini aku ceritakan sikit pasal sekolah ni.. pelajar x sampai seribu org,, guru lebih kurang 50 orang gitu aje... berada di kawasan luar bandar dan ada kemudahan asrama untuk pelajar..pengetua cemerlang namanya Tuan Hj Azilah bin Ahmad.. nak tau cerita lanjut psl sekolah ni , ada disediakan link tu... klik aje ya...

Perkara pertama mestilah nak tau pasal makmal komputer kan sbb di situlah segalanya akan berlaku.. OBSERVATION....takutttt.... malangnya makmal ni baru je dinaiki air banjir yang melanda daerah Kemaman baru-baru ni... rumah aku pon naik air tau...  banyak peralatan, buku-buku yang rosak.. air naik paras peha jugak tau.. mengikut guru pembimbingku Cikgu Zubaidah Razak... maka bersepah2 la barang kat dalm dan luar lab ni... sedihhhhh....

segala aset makmal yang terpaksa dibuang
dapat jadual kena mengajar budak ICTL form 1 , 33 anak didik ku... ICT form 4 , 6 orang aje.. dan Matematik tingkatan 1... yang sedihnya bila time nak ajar ictl .. komputer 3 biji je boleh guna.. MACAM MANA????...nnti saya fikirkan ya....kesian diaorang..

aktiviti bersihkan makmal lps banjir



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget